אילו מרכיבים צריך כדי להכין פסטה טרייה?
הכנת פסטה טרייה בבית פשוטה יותר ממה שנדמה. אתם צריכים רק כמה מרכיבים בסיסיים שכנראה כבר יש לכם במטבח. הנה מה שתצטרכו:
קמח: המרכיב העיקרי לפסטה הוא קמח. בעוד שקמח לכל מטרה עובד מצוין, אנשים רבים מעדיפים להשתמש בקמח "00", שהוא קמח איטלקי טחון דק שמעניק לפסטה מרקם חלק יותר. אפשר גם להשתמש בקמח סמולינה למרקם מעט גס יותר וקצת יותר נגיסה.
ביצים: ביצים חיוניות להכנת הבצק. בדרך כלל, תצטרכו ביצה אחת לכל 100 גרם (בערך 3/4 כוס) קמח. הביצים מספקות לחות ועוזרות לקשור את הבצק יחד. יש מתכונים שקוראים רק לחלמוני ביצים, מה שמניב בצק עשיר יותר.
מלח: קורט מלח משפר את טעם הפסטה. הוא מוסף לקמח לפני שמערבבים את הביצים.
שמן זית: ניתן להוסיף כמות קטנה של שמן זית לבצק לקבלת גמישות וטעם נוספים. זה לא תמיד הכרחי, אבל זה יכול לעזור אם הבצק מרגיש יבש או קשה מדי.
מים: לפעמים, יש צורך במעט מים כדי לאחד את הבצק, במיוחד אם הביצים לא מספקות מספיק לחות. הוסיפו אותו במשורה, מכיוון שיותר מדי מים עלולים להפוך את הבצק לדביק וקשה לעבודה.
זה הכל! המרכיבים הפשוטים האלה מתאחדים ליצירת פסטה ביתית טעימה. אחר כך, נעבור להכנת הבצק.

איך מכינים את הבצק?
הכנת בצק לפסטה טרייה היא תהליך פשוט הדורש רק כמה מרכיבים פשוטים ומעט סבלנות. ראשית, עלינו לאסוף את המרכיבים הבסיסיים: קמח, ביצים, קורט מלח ומעט שמן זית. עבור מנה סטנדרטית, נשתמש בכשתי כוסות קמח ושלוש ביצים גדולות.
נתחיל בהנחת הקמח על משטח נקי, ויצירת תלולית עם גומה במרכז. בגומה נשבור את הביצים ונוסיף קורט מלח וטפטוף שמן זית. בעזרת מזלג, נטרוף בעדינות את הביצים ובהדרגה נשלב את הקמח משולי הגומה. תהליך זה יכול להיות מעט מבולגן, אבל חשוב לערבב הכל באופן שווה.
ברגע שהתערובת מתחילה להתאחד, נשתמש בידיים שלנו ללישת הבצק. אנחנו רוצים ללוש אותו עד שהוא חלק ואלסטי, שבדרך כלל לוקח בערך 10 דקות. אם הבצק מרגיש דביק מדי, נוכל לפזר עוד קצת קמח על הידיים והמשטח שלנו. מצד שני, אם הוא יבש מדי, נוסיף כמות קטנה של מים.
לאחר הלישה, נעצב את הבצק לכדור ונעטוף אותו בניילון נצמד. לתת לבצק לנוח לפחות 30 דקות בטמפרטורת החדר זה קריטי. תקופת מנוחה זו מאפשרת לגלוטן להירגע, מה שהופך את הבצק לקל יותר לרידוד ולעיצוב בהמשך.
על ידי ביצוע השלבים האלה, אנחנו בדרך הנכונה להכנת פסטה ביתית טעימה.
איך מעצבים וחותכים את הפסטה?
עיצוב וחיתוך הפסטה זה המקום שבו אנחנו רואים את הבצק שלנו הופך לאטריות שאנחנו אוהבים. ראשית, עלינו לחלק את הבצק למנות ניתנות לניהול. קחו מנה אחת ושמרו את השאר מכוסה כדי למנוע התייבשות. שטחו את הבצק בידיים, ואז השתמשו במערוך כדי לרדד אותו על משטח מקומח. אנחנו רוצים לרדד אותו דק ככל האפשר, באופן אידיאלי עד שהוא כמעט שקוף.
ברגע שהבצק דק מספיק, הגיע הזמן לחתוך אותו. אם יש לכם מכונת פסטה, שלב זה יהיה קל יותר. העבירו את הבצק דרך המכונה, החל מההגדרה הרחבה ביותר והתקדמו בהדרגה להגדרות דקות יותר. לאחר שהגעתם לעובי הרצוי, עברו לתוספת החיתוך כדי ליצור את צורת הפסטה המועדפת עליכם, בין אם זה פטוצ'יני, טליאטלה או ספגטי.
עבור אלה מאיתנו שאין להם מכונת פסטה, אנחנו עדיין יכולים להכין פסטה נהדרת בעבודת יד. קפלו את הבצק המרודד בצורה רופפת לשליש, כמו קיפול מכתב. השתמשו בסכין חדה כדי לחתוך את הבצק לרצועות ברוחב הרצוי. פרשו את הרצועות והניחו אותן על משטח מקומח לייבוש קל לפני הבישול.
זכרו לטפל בפסטה בעדינות כדי להימנע מקריעה. אם אתם מכינים פסטה ממולאת כמו רביולי, חתכו את הבצק לריבועים או עיגולים, הניחו את המילוי שלכם במרכז, וקפלו או לחצו על הקצוות כדי לאטום.
בעזרת הצעדים האלה, עיצוב וחיתוך פסטה הופך לתהליך פשוט שכל אחד יכול לשלוט בו. תהנו להתנסות בצורות ובגדלים שונים שיתאימו למנות האהובות עליכם.
מהן הוראות הבישול לפסטה טרייה?
בישול פסטה טרייה הוא מהיר וקל. לאחר שעיצבתם וחיתכתם את הפסטה, עליכם לבשל אותה מיד או לייבש אותה לשימוש מאוחר יותר. כדי לבשל פסטה טרייה, התחילו בהרתחת סיר גדול של מים מומלחים. אנו ממליצים להשתמש בכ-4 ליטר מים וכף מלח על כל 450 גרם פסטה.
הוסיפו בעדינות את הפסטה הטרייה למים הרותחים, תוך כדי ערבוב מדי פעם כדי למנוע הידבקות. פסטה טרייה מתבשלת הרבה יותר מהר מפסטה יבשה, אז שימו לב אליה. בדרך כלל לוקח רק 2 עד 4 דקות לבשל אותה, תלוי בעובי ובסוג הפסטה שהכנתם. תדעו שהיא מוכנה כשהיא צפה על פני השטח ויש לה מרקם רך אך יציב, המכונה גם "אל דנטה".
לאחר שהפסטה מבושלת לטעמכם, השתמשו בכף מחוררת או במסננת פסטה כדי להוציא אותה מהמים. אם אתם מתכננים להוסיף את הפסטה לרוטב, אתם יכולים לשמור כוס ממי הבישול של הפסטה. מי עמילן אלה יכולים לעזור לעבות את הרוטב ולגרום לו להיצמד טוב יותר לפסטה.
לבסוף, ערבבו את הפסטה המבושלת עם הרוטב או המרכיבים האהובים עליכם והגישו אותה מיד. פסטה טרייה הכי טובה כשאוכלים אותה מיד בגלל המרקם והטעם העדינים שלה.
אילו טיפים יכולים לעזור לך לשכלל את הפסטה שלך?
הכנת פסטה מושלמת דורשת קצת תרגול, אבל הנה כמה טיפים שיעזרו לך להגיע לשם מהר יותר. ראשית, הקפד ללוש היטב את הבצק. הוא צריך להיות חלק ואלסטי, מה שבדרך כלל לוקח בערך 10 דקות. אם הבצק שלך דביק מדי, הוסף קצת יותר קמח. אם הוא יבש מדי, הוסף כמות קטנה של מים.
כשמרדדים את הבצק, נסה לדקק אותו כמה שיותר מבלי לקרוע אותו. השתמשו בהרבה קמח על משטח העבודה ועל מערוך כדי למנוע הידבקות. אם אתה משתמש במכונת פסטה, התחל בהגדרה הרחבה ביותר ועבור בהדרגה להגדרות דקות יותר.
בישול פסטה טרייה לוקח רק כמה דקות, אז שים לב אליה. היא מוכנה כשהיא צפה אל פני השטח. לבסוף, אל תשכח להמליח בנדיבות את מי הבישול – זה מוסיף טעם לפסטה עצמה. עם הטיפים האלה, הפסטה הביתית שלך תהיה טעימה בכל פעם.
סיכום
הכנת פסטה מאפס היא חוויה מתגמלת המאפשרת לנו ליהנות מפסטה טרייה וביתית. אנו מתחילים באיסוף מרכיבים פשוטים כמו קמח וביצים. הכנת הבצק כוללת ערבוב ולִישה עד לקבלת מרקם חלק. לאחר מכן, אנו מעצבים וחותכים את הפסטה לצורות הרצויות לנו, בין אם זה ספגטי, פטוצ'יני או רביולי. בישול פסטה טרייה הוא מהיר וקל, ובדרך כלל לוקח רק כמה דקות במים רותחים. לאורך הדרך, נוכל לעקוב אחר כמה טיפים מועילים כדי לשכלל את כישורי הכנת הפסטה שלנו, כגון הבטחת עקביות הבצק הנכונה ושימוש במכונת פסטה לצורות אחידות. על ידי ביצוע שלבים אלה, נוכל ליצור פסטה ביתית טעימה שתַרשים את חברינו ומשפחתנו.